четвер, 9 червня 2011 р.

"Клуб 27"

      Фраза «Живи швидко, помри молодим» разом з гаслом «Секс, наркотики і рок-н-рол» - стали неофіційним девізом представників хіпі, рок-н-рол і панк субкультури. Лише згадайте скільки грандіозних акторів і музикантів померли у віці до 30 років, але вони за свої короткі літа зробили більше, ніж деякі люди за все своє життя.


     Ви можете не вірити у закономірні збіги обставин, але факти залишаються фактами. Брайан Джонс, Джимі Хендрікс, Дженіс Джоплін, Джим Моррісон, Курт Кобейн. Що об’єднує цих людей, крім того, що вони були одними з найвидатніших і найкращих музикантів, які сильно вплинули на становлення та розвиток рок і блюз музики? Смерть у 27 років. Звичайно люди помирають завжди і у будь-якому віці, але кількість музикантів, які померли у 27 років постійно збільшується.
    До «Клубу 27» зазвичай відносять Брайана Джонса, Джимі Хендрікса, Дженіс Джоплін, Джима Моррісона і Курта Кобейна.
 
     Брайан Джонс – преш за все відомий як учасник і один із засновників британської рок-групи The Rolling Stones. Крім того він чудовий гітарист, мультиінструменталіст та автор пісень. Джонс став відомим завдяки його таланту направляти мелодію у незвичайне русло, яскравому образу і пристрасті до наркотиків. Він потонув у басейні, а за неофіційними даними був убитий. Наркозалежність, тяжкий розрив з групою – усе це послужило причинами його ранньої смерті в 27 років, яка започаткувала трагічно відомий «Клуб 27».

    
   Джимі Хендрікс – американський гітарист, співак і композитор, був визнаний найвеличнішим гітаристом усіх часів. Феноменом і генієм його називали ще за життя, бо він відкрив у електрогітарі безкінечне джерело нових можливостей. Хендрікс розширив діапазон звучання електрогітари і змінив обличчя рок-музики. Його творчий шлях несподівано обірвався у віці 27 років. Музикант захлинувся блювотою після дев’яти прийнятих таблеток снодійного.


    
   Дженіс Джоплін – американська рок-виконавиця, вважається найкращою білою виконавицею блюзу. Важко описати її творчість словами, краще просто послухайте її. Поведінка, стиль, хриплий трохи грубий голос Дженіс заворожує. Вона померла дуже несподівано. Джоплін записувала новий альбом, збиралася вийти заміж і здавалося усе йшло добре. Та одного дня, коли вона не прийшла до студії звукозапису, її знайшли мертвою в номері на підлозі, а експертиза показала передозування наркотиками. Її смерть у 27 років стала тяжким ударом і повною несподіванкою для всіх. Просто злий жарт долі.

     
     Джим Моррісон – американський співак, лідер групи The Doors, композитор, поет і автор пісень. У часи розквіту хіпі його група була найрадикальнішою і найтемнішою. Популярність забезпечували привабливий, харизматичний і яскравий образ Джима. Сама його персона, як музика і тексти були пронизані загадковістю, містикою та ліризмом. У випадку Моррісона його смерть була дещо прогнозованою. В останні роки свого життя Джим все менше і менше приділяв увазі музиці і захоплювався наркотиками. П’янство, постійні ув’язнення, непристойна поведінка, саморуйнуючий спосіб життя – ось причини його смерті. Але  він завжди залишиться ідолом для мільйонів фанів. Джим Моррісон помер у свої 27 років по офіційній причині від серцевого нападу у Парижі, по неофіційній це було передозування або вбивство або самогубство. Невизначена причина його смерті надала ще більшого містизму його особі.


 
     Курт Кобейн – особисто для мене ідол. Лідер гурту Nirvana, гітарист, автор пісень, вокаліст. Якби він зараз був живий я навіть не уявляю яким би він був і чим займався. Курт помер у 27 років за офіційною версією – це було самовбивство вистрілом в голову з рушниці після дози наркотиків, за неофіційною – вбивство. Більше нічого не хочу про нього казати ( можливо ви розумієте те, ким він є для мене), а особливо про його смерть. Одне хочу сказати, що вони завжди залишаться для нас молодими і ми будемо пам’ятати їх перш за все за їхню творчість, а не за смерть та пристрасть до наркотиків.


  
     До «Клубу 27» включають ще багатьох музикантів, які померли у цьому віці. І я не можу не згадати Крістен Пфафф – бас-гітаристку гурту Hole. Вона майже вилікувалася від залежності, але померла від передозування героїном.

 
     У свої 27 і найвідоміший алкоголік та наркоман сучасності, а ще і геніальний поет, композитор та інді-рокер Піт Доерті хотів покінчити життя самогубством та чомусь цього не зробив і слава Богу. На даний момент йому 32, він намагається лікуватися від наркозалежності і радує своїх шанувальників чудовою музикою.

    Усі ці люди були надзвичайно талановитими. Вони залишили цей світ рано, але завжди будуть жити у наших серцях. Краще згоріти, ніж згаснути.

                                                                                                    Daria xo xo 


Немає коментарів:

Дописати коментар